Digital skogskväll 19 oktober

OM DETTA WEBBSEMINARIUM
Välkommen till Digital skogskväll med Rundvirke Skog!

Den 19 oktober kl 19-19.45 är det äntligen dags för höstens Digitala skogskväll med oss på Rundvirke Skog. Den här gången kommer det bl.a. att handla om de olika utmaningarna med kopplingar till vårt klimat som du som skogsägare kan stå inför. Vår vd Fredrik inleder lite kort om marknadsläget och sedan har han inte mindre än fem gäster med sig i studion.

Olle Ohlsson är vår alldeles egna expert som ofta pratar om att “lyfta blicken”. Han summerar 2023 ur perspektivet klimat och skador, och tillsammans med vår kollega Björn Nyström blir det tips och råd gällande hur man kan anpassa sin skogsskötsel och hur man minimerar riskerna för skogsskador.

Med oss i studion har vi också Kristina Thureson, skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Gävleborg. Kristina arbetar som rådgivningsansvarig i länet och har jobbat hos Skogsstyrelsen i drygt 18 år. Hon arbetar bl.a. med klimat- och vägfrågor och sammanställer just nu en rapport om enskilda vägars betydelse för skogsbrukets transporter.

Nils "Nisse" Frank, även han från Skogsstyrelsen, är skadesamordnare och sakkunnig inom insekts- och svampskador. Han berättar bl.a. om hur skogsägaren kan arbeta förebyggande i skogen för att förhindra angrepp och skador, speciellt kopplade till olika väderfenomen.

Hur kan man försäkra sig mot väderrelaterade skador? Hur kan man skydda sig och sin skog, vad bör ingå? Mari Bohlin är fältsäljare inom skog- och lantbruk hos Dina Försäkringar. Hon svarar på frågor och ger oss information om vad du som enskild skogsägare kan göra och vad som gäller för just skogsförsäkringar.

Vi startar kl. 19 och rundar av med en frågestund i slutet - frågor från er som deltar och svar från oss i studion, innan vi säger tack för oss ca 19:45. Har du några frågor du vill få svar på, kopplat till kvällens ämne? Ställ dina frågor under sändning, eller i förväg via vårt formulär som du hittar via länken här: https://response.questback.com/rundvirkeskog/digitalskogskvall19okt2023

Det du behöver för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling. Du behöver inte installera några program utan föreläsningen sker via denna plattform som finns tillgänglig i din webbläsare.

Vi vill se till att du kan delta på ett framgångsrikt sätt. Vänligen, se över listade systemkrav som är bra att tänka på vid sändningar över nätet:

· Använd en modern webbläsare, gärna Chrome eller Firefox (uppdaterad version)
· Se också till att inställningar i er webbläsare inte blockerar ljud från webinars
· Tillgång till säker internetuppkoppling underlättar alltid, gärna high-speed, 10Mbps+
· Se till att ingen lokal inställning eller brandvägg blockerar webinars
· Se gärna till att stänga ev. störande program (t.ex. videoappar som Skype eller Teams)

För er som inte har möjlighet att delta eller koppla upp er vill vi redan nu meddela att vi kommer distribuera ut sändningen efter eventet.

Anmäl dig till föreläsningen via knappen ‘Registrera’ ovan. Ett mejl skickas till din e-post som bekräftelse med en länk till sändningen.

Glöm inte att lägga in eventet i din kalender också. Varmt välkommen den 19 oktober kl 19.00!
AGENDA
 • Presentation av programmet – kort om marknadsläget
 • Klimat och skador – summering av 2023
 • Vikten av rätt väg – Kristina Thureson från Skogsstyrelsen
 • Skogsskötsel – skador och risker
 • Insekts- och svampskador – Nils Frank från Skogsstyrelsen
 • Skogsförsäkringar – Mari Bohlin från Dina Försäkringar reder ut
 • På gång i höst – kommande event
 • Frågestund - ni frågar, studion svarar
YTTERLIGARE INFORMATION
 • Tidsåtgång: 45 minuter
 • Pris: Gratis
 • Språk: svenska
 • Vem kan delta? Alla
 • Uppringning tillgänglig? lyssna endast: Inte tillgänglig
PRESENTATöRER
LEDS AV
DELTOG (109)
Dela
För att bjuda in folk, dela denna sida: