Digital skogskväll 16 maj 2024

OM DETTA WEBBSEMINARIUM
Välkommen till Digital skogskväll med Rundvirke Skog!

Temat för kvällens livesändning är "Digitala verktyg som underlättar din skogsskötsel" – ett spännande ämne där vi förklarar varför det är viktigt för dig att veta hur din skog ser ut, och tittar på vilka verktyg som finns tillgängliga för dig som skogsägare. Vi kommer bland annat att prata om "skoglig fjärranalys" och kika på vilka data du får ut från en digital skogsinventering och hur du använder den informationen, samt vad du eventuellt behöver komplettera med i en mätning ute i fält.

I studion har vi som vanligt vår vd Fredrik Granath som får sällskap av kollegan Johan Haglöf, skötsel- och hållbarhetschef, och Maria Nordström från skogsbrukets forskningsinstitut, Skogforsk. Maria ansvarar för området Digitalisering – ett område som inkluderar en bred uppsättning av projekt om hur digitala data kan användas för att göra brukandet av skogen mer hållbart och resurseffektivt, samt hur den digitala tekniken påverkar de som jobbar inom skog och skogsbruk. Maria kommer att berätta om vilka skogliga data man som skogsägare kan få tillgång till.

Vi besöker också vår skoglige rådgivare Björn Nyström i de uppländska skogarna. Björn tar oss med på en fältmätning och jämför fjärranalysen med verkligheten, samt visar vilka verktyg och metoder du bör ha koll på för att lyckas bäst med din skog.

Självklart är vi också nyfikna på hur framtiden och den digitala utvecklingen ser ut – det kommer Maria också att berätta mera om.

Som brukligt ger Fredrik oss också information om det allmänna marknadsläget och pratar lite kort om vad som händer på Rundvirkes industrier runt om i landet. "Frågor & Svar" är ett återkommande inslag – här får du chans att ställa dina frågor relaterade till kvällens ämne. Du kan redan nu ställa dina frågor via formuläret här: https://response.questback.com/rundvirkeskog/fragordigitalskogskvall20240516

Vi ses den 16 maj kl 19-19.45 – varmt välkommen!

---
Det du behöver för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling. Du behöver inte installera några program utan föreläsningen sker via denna plattform som finns tillgänglig i din webbläsare.
Vi vill se till att du kan delta på ett framgångsrikt sätt. Vänligen, se över listade systemkrav som är bra att tänka på vid sändningar över nätet:

· Använd en modern webbläsare, gärna Chrome eller Firefox (uppdaterad version)
· Se också till att inställningar i er webbläsare inte blockerar ljud från webinars
· Tillgång till säker internetuppkoppling underlättar alltid, gärna high-speed, 10Mbps+
· Se till att ingen lokal inställning eller brandvägg blockerar webinars
· Se gärna till att stänga ev. störande program (t.ex. videoappar som Skype eller Teams)

För er som inte har möjlighet att delta eller koppla upp er vill vi redan nu meddela att vi kommer distribuera ut sändningen efter eventet.

Anmäl dig till föreläsningen via knappen ‘Registrera’ ovan. Ett mejl skickas till din e-post som bekräftelse med en länk till sändningen.

Glöm inte att lägga in eventet i din kalender också!
AGENDA
 • Presentation av gäster och programmet – kort om marknadsläget
 • Skoglig fjärranalys med Maria Nordström
 • Mätning i fält med Björn Nyström
 • Samtal i studion
 • På gång i vår och sommar – kommande event
 • Frågestund - ni frågar, studion svarar
YTTERLIGARE INFORMATION
 • Tidsåtgång: 45 minuter
 • Pris: Gratis
 • Språk: svenska
 • Vem kan delta? Alla
 • Uppringning tillgänglig? lyssna endast: Inte tillgänglig
PRESENTATöRER
LEDS AV
DELTOG (82)
Dela
För att bjuda in folk, dela denna sida: