Over
Intro
Besturen gaat niet zonder geld. Hoe verdeel je de rekening over de vele spelers die betrokken zijn bij de complexe problemen van regionale opgaven? Hoe zorg je ervoor dat de besteding van het belastinggeld dat hieraan wordt uitgegeven, inzichtelijk wordt gemaakt? Over de bekostiging van opgaven in maatschappelijke netwerken gaat deze derde Dag van de Financiële Verhoudingen. Deze wordt in verband met de maatregelen om de Covid-19-pandemie te beheersen volledig online gehouden. Het oorspronkelijke programma is daarom omgezet in een interactieve digitale talkshow.

Diverse wetenschappers en praktijkdeskundigen hebben op verzoek van de ROB een essay geschreven over de bekostiging van maatschappelijke netwerken. Tijdens de Dag van de Financiële Verhoudingen wordt door verschillende sprekers gereflecteerd op deze essays. Na elke reflectie is er volop mogelijkheid voor interactie, vragen en discussie, via de chatfunctie, onder leiding van Ruben Maes.

We zien u graag online op 15 oktober, de Dag van de Financiële Verhoudingen!


Essaybundel
De essaybundel ‘Samenwerken, samen betalen? kunt u downloaden van de ROB-website. Wilt u de bundel graag in papieren vorm ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@raadopenbaarbestuur.nl en geef uw adres door. We sturen u met plezier een papieren exemplaar toe!
Wanneer
Thursday October 15, 2020, starting at 1:00 PM CEST
WEBINAR BEEINDIGD
Agenda
  • 13:00 - Opening door Han Polman, voorzitter ROB
  • 13:10 - Welkom door Boaz Adank, wethouder van Breda, en pitch over de regiodeal Midden-West Brabant
  • 13:10 - Annelies Kroeskamp, ministerie van BZK
  • 13:20 - Sadik Harchaoui, Chef de mission van Society Impact, Platform voor sociale innovatie, reflecteert in een pitch van vijf minuten op essays over sociale vraagstukken. Gevolgd door discussie met sprekers en online aanwezigen.
  • 13:45 - Korte pauze
  • 13:50 - Jacqueline van Dongen, wethouder Zwijndrecht, reflecteert in een pitch van vijf minuten op essays over regionale ruimtelijke opgaven. Gevolgd door discussie met sprekers en online aanwezigen.
  • 14:15 - Teus Baars, directeur energiecoöperatie Zeeuwind, reflecteert in een pitch van vijf minuten op essays over maatschappelijk initiatief. Gevolgd door discussie met sprekers en online aanwezigen.
  • 14:40 - Han Polman
  • 14:45 - Afsluiting door De Speld!
  • 15:00 - Einde
Presentator
1588066524-87f51d89a3c898dd
Public Cinema
Reserveer uw plek
Volledige naam*
e-mailadres*
Gebruik gegevens conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
De Raad voor het Openbaar Bestuur gebruikt de informatie die u op dit formulier verstrekt alleen om u e-mails te sturen over deze online talkshow. We zullen uw persoonlijke gegevens niet delen. Na de laatste e-mail over de talkshow, zullen we de verstrekte gegevens verwijderen. U kunt zich op elk moment afmelden door op de afmeldlink in de voettekst van onze e-mails te klikken. Lees onze algemene privacyverklaring voor meer informatie.
Ik geef toestemming om e-mails te ontvangen over de talkshow*
We use BigMarker as our webinar platform. By clicking Register, you acknowledge that the information you provide will be transferred to BigMarker processing in accordance with their Algemene voorwaarden and Privacy Policy.