Special Offer: Get 50% off your first 2 months when you do one of the following
Personalized offer codes will be given in each session

Online bijeenkomst Mensenhandel/uitbuiting onder ongedocumenteerde migranten

donderdag, oktober 28, 2021 · 15:00 · Amsterdam
Over dit online event

Ongedocumenteerde migranten lopen een groot risico op mensenhandel en uitbuiting. Het Rode Kruis en FairWork streven er met het project ‘Mensenhandel/uitbuiting onder ongedocumenteerden’ naar om de bescherming van deze groep te verbeteren.

Op 28 oktober hebben wij een online-bijeenkomst voor hulpverleners van steunorganisaties ongedocumenteerden en professionals op het thema mensenhandel georganiseerd.

De bijeenkomst bestond uit een panelgesprek en een presentatie van:

- De e-learning en training aan hulpverleners die werken met ongedocumenteerde migranten, om signalen van mensenhandel te herkennen, te bespreken en adequaat op te volgen;
- Een voorlichtingsworkshop voor ongedocumenteerde migranten zodat zij hun rechten kennen en weerbaarder worden tegen risico’s van uitbuiting;
- Een toolkit met ondersteunende materialen voor de training en voorlichtingsworkshop.

We zijn in gesprek gegaan met experts over de vraag: Geen aangifte, toch hulp voor (vermoedelijke) ongedocumenteerde slachtoffers mensenhandel?

Ben jij benieuwd naar de uitkomsten van het panelgesprek? Kijk dan hier onze online-bijeenkomst terug! De uitzending is beschikbaar tot 28 december 2021.

Ben je geïnteresseerd in een training en/of voorlichtingsworkshop of heb je een andere vraag? Stuur dan een e-mail t.a.v. Maïté Theze-Lassus via: osm@redcross.nl.

Wie kan bekijken: Iedereen
Prijs: Gratis
Aanbevolen...