Special Offer: Get 50% off your first 2 months when you do one of the following
Personalized offer codes will be given in each session
  • Je bent geregistreerd
Hanneke Willemsen , u bent geregistreerd voor Dit webinar! Registratie beheren → Not Hanneke Willemsen ? Click here
REGISTRATIE BEVESTIGD
Prijs: GRATIS
H
Hanneke Willemsen
Ik woon bij!
Over dit online event

Van levensbelang - een christelijk geluid in politiek, samenleving en huiskamer

Voltooid leven, gender, abortus, embryo-onderzoek… In de politiek staan medisch-ethische thema’s hoog op de agenda. Daarbij staat de waarde van het (soms kwetsbare of gebutste) leven onder druk. Ook beweegt de publieke opinie steeds verder weg van wat God ons geeft en voorhoudt. Hoe vinden we gehoor voor dat geluid? En hoe kan elk leven erkend worden en op waarde worden geschat; in wetgeving, politiek en de samenleving?
Denk en spreek daarover mee. Meldt u snel aan voor de webinar ‘Van levensbelang’!

Wanneer: dinsdag, 27/09/2022 · 19:30 · Amsterdam
Duur: 3 uren
Taal: Nederlands
Wie kan bijwonen? Iedereen met de gebeurtenis link kan bijwonen
Inbelmogelijkheid? alleen luisteren: Nee
Sprekers
Webinar hosting presenter
Bart Jan Spruyt is historicus en publicist. Hij doceert aan het Hersteld Hervormd Seminarie (VU). Ook is hij voorzitter van het Bachkoor Holland. Ook schrijft hij columns voor het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad.
Webinar hosting presenter
Presentator
Paola Groenewold-Veenendaal is organisator, presentator en redacteur en werkt voor Christenen voor Israël. Zij presenteert daarnaast twee kinderprogramma’s bij de Reformatorische Omroep en Family7.

‘De NPV-slogan ‘Zorg voor het leven’ spreekt me enorm aan, omdat het leven kwetsbaar is. Maar bovenal omdat God het is, Die het leven geeft en ons verantwoordelijkheid geeft om hier zorg voor te dragen.’
Webinar hosting presenter
Manager Onderzoek en Beleid (NPV)
Elise van Hoek geeft leiding aan de afdeling Onderzoek & Beleid en is betrokken bij het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van diverse projecten rond medisch-ethische thema's. Daarbij ligt de focus op het levensbegin en het levenseinde. Zij is (mede)auteur van verschillende publicaties. Bovendien werkt zij vanuit patiëntenperspectief mee aan wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van richtlijnen.
Webinar hosting presenter
Beleidsadviseur Onderzoek en Beleid (NPV)
Adriana Kater werkt bij de NPV-afdeling Onderzoek en Beleid. Ze is betrokken bij de uitvoering van diverse projecten rond medisch-ethische thema's. Ze is gepromoveerd op onderzoek naar de ethische en maatschappelijke aspecten van prenatale screening en auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties.