Registreren
Uw volledige naam*
e-mailadres*
Bedrijf/organisatie*
We use BigMarker as our webinar platform. By clicking Register, you acknowledge that the information you provide will be transferred to BigMarker processing in accordance with their Algemene voorwaarden and Privacy Policy.
Over dit Webinar
In het kader van ons 50-jarig bestaan organiseert NBD Biblion de Masterclass-reeks ‘Vooruitgang Boeken’. Welke kansen en mogelijkheden biedt de investering in digitalisering, techniek, en data voor het bibliotheekvak?

Dit webinar is de eerste Masterclass in deze serie. Laat je inspireren door twee deskundigen met uiteenlopende achtergronden over de transformatie van de bibliotheek. Hoe bereik je nieuw publiek? Leslie Burger put onder meer uit jarenlange ervaring als directeur van de Princeton Public Library, dat onder haar leiding een enorme transformatie heeft ondergaan. Yousri Mandour werkt samen met bibliotheken aan een Freemium verdienmodel, en gebruikt voorbeelden uit zijn nieuw verschenen boek ‘De Strategie van de Kreeft’: hoe zorg je daadwerkelijk voor vernieuwing?

Na een korte pauze ben je getuige van de live-uitreiking van de NBD Biblion Beste Bibliotheek Award 2020, georganiseerd door Bibliotheekblad. Presentatie is in handen van Bart Gielen, dagvoorzitter en bekend van Bart’s BoekenClub.
Agenda
  • 15:00 - 15:30 | Transforming libraries in the digital age - Leslie Burger
  • 15:35 - 16:05 | Bouwen aan echte vernieuwing voor bibliotheken - Yousri Mandour
  • 16:35 - 17:05 | NBD Biblion Bibliotheek van het Jaar Award - Uitreiking door Bart Gielen en Nina Nannini
1600078021-9b68b28730b0ced9
Leslie Burger
Leslie Burger heeft haar carrière gewijd aan de transformatie van bibliotheken. In 1991 richtte ze Library Development Solutions op. Van 2000 tot 2016 was zij Executive Director van de Princeton Public Library en realiseerde zij een nieuwe bibliotheek van 55.000 vierkante meter die in 2004 werd geopend. In 2015-2016 gaf zij leiding aan het 2-reimagine-project van Princeton Public Library, een compleet herontwerp en transformatie van de ruimte voor volwassenen. In haar adviespraktijk heeft ze met meer dan 150 bibliotheken gewerkt aan strategische planning, gemeenschapsbeoordelingen, evaluatie en ontwerp van gebouwen, programma-evaluatie en implementatie.
1600082849-f066a8e5b11fc030
Yousri Mandour
Yousri Mandour is partner bij ICSB Marketing en Strategie en adviseert organisaties op het gebied van strategisch management en business development. Hij doceert aan diverse masterprogramma’s op Nyenrode, UvA en de Hotelschool The Hague. Met verschillende bibliotheken werkt Yousri aan de totstandkoming van een Freemium verdienmodel. Yousri is auteur van diverse managementboeken, zoals het onlangs verschenen De Strategie van de kreeft en Zo vernieuw je je businessmodel!
1600075241-8248ee1bc7e85739
Bart Gielen
Bart Gielen (1978) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Als historicus was hij onder meer te zien op National Geographic, BNN/Vara en theaterfestival De Parade. Daarnaast is Bart dagvoorzitter bij uiteenlopende (literaire) evenementen en presenteerde/organiseerde hij jarenlang Barts BoekenClub (BBC), een maandelijkse literaire talkshow in het theater van Paul Haenen.
Deel