Om leerlingen aan het lezen te krijgen én houden is het belangrijk dat ze boeken lezen die hen aanspreken. Tijdens het webinar Leukere leeslijst – Hoe dan?! Gaan we in gesprek met jongensleesclub Nescio over hoe zij fanatieke lezers zijn geworden. Ook spreken we Linda Ackermans over haar onderzoek naar Young Adult literatuur. Daarnaast delen we de nodige tips en titels om van jouw leerlingen echte lezers te maken!

Doelgroep: docenten Nederlands die lesgeven aan havo/vwo.
Registreren
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Bedrijf/organisatie*
Functie*
We gebruiken BigMarker als ons webinarplatform. Door op Registeren te klikken, erken je dat de door jou verstrekte informatie wordt overgedragen aan BigMarker-verwerking in overeenstemming met hun Servicevoorwaarden en Privacybeleid.
WEES ER SNEL BIJ! Het maximum aantal deelnemers is bijna bereikt, wil je dit webinar niet missen? Schrijf je snel in!

Denk je aan de leeslijst, dan denk je aan Het gouden ei of De aanslag, toch? Het aanraden van deze klassiekers is helemaal niet verkeerd, maar worden ze ook met plezier gelezen? Juist om leerlingen aan het lezen te krijgen én houden is het belangrijk dat ze boeken kiezen en lezen die hen aanspreken.

Tijdens het webinar Leukere leeslijst – Hoe dan?! op dinsdag 9 maart om 15:30 uur gaan we in gesprek met verschillende gastsprekers over de leeslijst en hoe je deze met grote en kleine aanpassingen tot een groots en persoonlijk succes kunt maken voor jouw leerlingen!

- Zo spreken we de jongens van leesclub Nescio, die lezen maar niets vonden, en dan vooral het verplichte lezen voor school. Na het oprichten van een leesclub ontpopten zij zich tot echte liefhebbers. Hoe zijn zij fanatieke lezers geworden? Welke tips hebben zij voor docenten om ook hun leerlingen aan het lezen te krijgen?

- Ook Linda Ackermans sluit aan. Enerzijds vanuit haar rol als docent Nederlands, maar ook vanwege haar onderzoek naar Young Adult literatuur. Zij laat zien dat young adultromans en de klassiekers van de leeslijst heel goed naast elkaar kunnen bestaan door YA boeken juist in te zetten als opstapje naar volwassenliteratuur.

Tot slot delen wij de nodige titelinspiratie en achtergrondinformatie. Natuurlijk is er ook voldoende mogelijkheid om vragen te stellen.

(Toch) niet in de gelegenheid op 9 maart? Geen probleem, wanneer je je inschrijft ontvang je achteraf de opname in je mailbox.
1591957463-d836e15d7a9a7623
1614009402-d63aa67ed72e3b09
Product Owner Jeugd
1614010987-fb59d9f85ce8d9a5
1614096454-e311997abeaaba00
Onderzoek YA literatuur & Docent Nederlands
Deel