Inhoud
Spelen, iedereen doet het: Sporten, potje kaarten of gewoon op je mobiel. Het geeft je een goed gevoel en de dopamine die vrij komt in je hersenen, zorgt er ook nog eens voor dat je informatie beter kunt onthouden. Dit geldt voor iedereen, van jong tot oud.

Bij gamification leg je een spellaag over het leren. Bibendo is speciaal ontwikkeld om bibliotheken te helpen gamification toe te passen. Met dit webinar willen we je inspireren en alvast laten kennismaken met de games die je in oktober tijdens de Kinderboekenweek kunt laten spelen in jouw bibliotheek.
Agenda
  • Sneak preview van de games die nu worden ontwikkeld voor de Kinderboekenweek. Deze games worden gratis ter beschikking gesteld door Bibendo en kunnen in alle bibliotheken worden gespeeld.
  • Een goede serious game vereist ook een goede voorbereiding. Hilde Muskens van Huis73 vertelt je meer over de voorbereiding van haar game om de jonge bezoekers van de bibliotheek een activiteit te laten doen tijdens de zomerperiode.
  • Gaston Jamin en Emi Brok van Hogeschool Zuyd laten je zien hoe je gamification in kunt zetten om jongeren weer plezier in het lezen te geven en hoe design thinking werkt. Design thinking wordt gebruikt om oplossingen voor complexe problemen te bedenken én te toetsen.
  • Vragen
Sprekers
1622800111-77e28a8d6b17622a
Levy Hoeven
Product owner Bibendo
1623051192-57f54aa8d75c4584
Hilde Muskens
Community Librarian Jeugdprogrammering Huis73
G
Gaston Jamin
Docent & UX-designer Hogeschool Zuyd
E
Emi Brok
Student Hogeschool Zuyd
Registreer om de opname te bekijken
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Organisatie*
Functie*
We gebruiken BigMarker als ons webinarplatform. Door op Registeren te klikken, erken je dat de door jou verstrekte informatie wordt overgedragen aan BigMarker-verwerking in overeenstemming met hun Servicevoorwaarden en Privacybeleid.