Hvad bliver det næste? AI lige om hjørnet

OM DETTE WEBINAR
Skole-elever kalder den bare “chatten”, og ChatGPT er blevet dagligdag. Men hvad har den åbnet for - hvad bliver det næste, magiske, som AI kaster ind i vores hverdag?

Nu kender vi alle til ChatGPT, og måske ved du også, at GPT er en forkortelse for “Generative Pretrained Transformer” - i udgangspunktet en simpel algoritme opfundet af et hold forskere ved Google i 2017, som blev publiceret i en artikel uden større opmærksomhed fra offentligheden. Det var bare endnu en af de utallige publikationer om forsøg med nye metoder til at få maskiner til at tænke som mennesker. Noget, som i øvrigt er forsøgt uden held siden 70’erne.

Men på trods af, at vi kun har kendt til den umiddelbart simple algoritme i lidt over et års tid, har vi betragtet den som alt andet end simpel, for den har revolutioneret vores dagligdag og i nogle sammenhænge nærmest fået en magisk status. Det er første gang i historien, at vi står overfor noget, vi almindelige mennesker genkender som intelligens.

De fleste bruger ChatGPT til det, navnet åbenlyst antyder: Nemlig at chatte med en særlig sparringspartner. En form for samtale med en alvidende fortæller. Men selve chatfunktionen er kun det allerførste lille spadestik. Ugentligt udkommer massevis af videnskabelige artikler om nye opdagelser, som beskriver, hvordan vi også kan bruge GPT-teknologien.

Til dette webinar vil vores faste AI-ekspert Mads Voigt Hingelberg give dig overblikket over de udviklinger, vi kan forvente af AI inden for nærmeste fremtid. Du vil bl.a. blive opdateret på:

GPT-teknologiens påvirkning af Microsoft Office og andre “office”-pakker.
GPT-teknologiens efterhånden centrale rolle i billedredigering og -generering - og ikke mindst videogenerering.
GPT-teknologiens indpas i uddannelsessektoren, hvor GPT i nærmeste fremtid kan bruges som personaliserede vejledere.
GPT-teknologiens betydning for sundhedssektoren, hvor mere effektiv diagnosticering er på tapetet.

Selvom teknologien hjælper os i vores arbejdsliv, skal vi dog ikke se blåøjede til, mens udviklingen accelererer i stadigt stigende tempo. For med Open Source (det faktum, at mange mennesker deler viden, programkode og AI-modeller) er der desværre også rig mulighed for at skabe misinformation, og det truer bl.a. vores demokratiske processer, når der eksempelvis skal vælges en ny amerikansk præsident i november. Vær med, når vi tager temperaturen på teknologien og dens betydning for os, så vi er godt klædt på til at navigere i en verden, der hvert fald ikke ligner det, vi kendte for bare halvandet år siden, da ChatGPT blev lanceret.
DAGSORDEN
  • Du vil få en forståelse for den teknologi, der driver ChatGPTs funktioner
  • Du vil få et overblik over de forandringer, som ChatGPT skaber i forskellige sektorer - fra uddannelsessektoren til sundhedssektoren
  • Du vil få et smugkig på fremtidens samfund, når vi diskuterer de etiske dilemmaer, der følger med den revolutionerende teknologi
YDERLIGERE INFO
  • Længde: 1 time
  • Pris: Gratis
  • Sprog: dansk
  • Hvem kan deltage? Alle med et eventlink kan deltage
  • Deltag i møde fra telefon? kun lyd: Ikke tilgængelig
UDVALGTE TALERE
VæRT