WEBINAR BEEINDIGD
WEBINAR GEGEVENS
 • Over
  Bij Samen beslissen zoeken cliënt en zorgverlener samen naar de zorg en behandeling die het beste bij haar past. Sinds september is er in de publiekscampagne ‘Samen Beslissen’ landelijk aandacht in de media voor dit onderwerp.

  Caroline de Moor van de Patiëntenfederatie Nederland vertelt over de campagne en het belang van Samen Beslissen. Maar hoe pak je dat nu aan in de spreekkamer? Er zijn verschillende hulpmiddelen ontwikkeld die je daar bij kunnen helpen.

  Zo vertelt Anna Rietveld (gynaecoloog in opleiding Amsterdam UMC), over de informatiefilms ‘Samen beslissen’ en hoe je deze kunt gebruiken.

  Rosanne van der Sterre-Poolen, Programma Manager KNOV – Regio West Nederland vertelt over de consultkaart inductie 41 weken en het gebruik van de nieuwe website Preconceptie Indicatie Lijst (PIL) in de spreekkamer.

  Esther Rake van het Kennisinstituut van de Federatie van Medisch Specialisten vertelt over het gebruik van consultkaarten in de spreekkamer. Ze begeleidt vanuit het Kennisinstituut diverse projecten op het gebied van Samen beslissen waaronder het project om het gebruik van Consultkaarten in de praktijk te verbeteren.

  Vanzelfsprekend kun je je vragen stellen aan de gasten en geven we een overzicht van websites waar je meer ondersteuning kan vinden op het gebied van Samen beslissen en het gesprek in de spreekkamer. Kortom, een praktisch webinar met handvaten voor een goed gesprek met de cliënt.
 • Duur
  1 uur
 • Prijs
  Gratis
 • Taal
  Nederlands
 • OPEN TOT
  Iedereen
 • Inbelmogelijkheid
  alleen luisteren
  Niet beschikbaar
AANBEVOLEN PRESENTATORS
GEHOST DOOR
AANWEZIG (50)