Registreren
Volledige naam*
e-mailadres*
Wil je de Vives nieuwsbrief ontvangen met het meest relevante onderwijsinnovatie & ICT nieuws?*
We gebruiken BigMarker als ons webinarplatform. Door op Registeren te klikken, erken je dat de door jou verstrekte informatie wordt overgedragen aan BigMarker-verwerking in overeenstemming met hun Servicevoorwaarden en Privacybeleid.
“Corona-achterstanden? Wat bedoelen we daarmee?” vraagt onderwijsexpert Bram van Tongeren zich af. “Ik denk dat leerlingen ongelofelijk veel geleerd hebben het afgelopen jaar. Ze hebben leren omgaan met veel thuis zitten, verveling en onzekerheid. Ze hebben geleerd er de moed in te houden als het tegenzit, elkaar op andere manieren te ontmoeten, enzovoort. Het is voor scholen de kunst de draad weer op te pakken, te meten waar leerlingen staan wat betreft rekenen, wiskunde en taalvaardigheden en hen van daaruit vooruit te helpen. Numo is daar een handig online leermiddel voor,” aldus Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Muiswerk Educatief.

Tijdens deze kennissessie laat Bram zien hoe we álle leerlingen op een slimme manier kunnen laten groeien in rekenen/wiskunde en talen. Of ze nu een ‘achterstand’ zouden hebben of niet.

Wat is Numo?
Numo is een online leermiddel voor rekenen/wiskunde en talen (Nederlands, Engels, Duits) van niveau ‘op weg naar 1F’ tot en met 4F.

Hoe werkt het?
In Numo oefenen leerlingen op hun eigen niveau aan een individueel oefenplan. Ze maken per leerstofonderdeel een diagnostische sprongtoets. Daarna krijgen ze instructie, oefenstof en feedback op maat. Het programma werkt adaptief. Daardoor volgt elke leerling zijn eigen route in zijn eigen tempo. Het docentendashboard geeft grip op de voortgang en het leerproces, zodat docenten precies zien wie nog begeleiding nodig heeft.

Hoe zit het met de motivatie van leerlingen?
Met Numo krijgen leerlingen inzicht in hun eigen leerproces. Ze zien hoe ze vooruitgaan en dat geeft vertrouwen. Bovendien verdienen leerlingen Numo’s door te oefenen. Daarmee kunnen ze leuke gadgets kopen waarmee ze Numo kunnen pimpen. Dit alles motiveert, waardoor leerlingen het oefenen volhouden!

Waar en hoe oefenen leerlingen?
Leerlingen kunnen thuis oefenen, maar ook op school. Dat kan op elk apparaat, óók op een smartphone.

Ruim 350 scholen gebruiken Numo al. Nieuwsgierig? Volg deze kennissessie en maak 8 weken gratis gebruik van Numo!
L
Your personal host for all our webinars!
Deel