Σε μια εποχή βαθειάς ηθικής κρίσης, ένα μήνυμα ελπίδας για επιστροφή στις ηθικές αξίες αποστέλεται από την Ελλάδα, γενέτειρα της Δυτικής Ιατρικής, σε όλο τον κόσμο. Ο όρκος του Ιπποκράτη, «ποτέ να μην βλάψω ή να αδικήσω», ως κατευθυντήρια αρχή του ιατρικού επαγγέλματος, έχει θέσει το θεμέλιο για την ηθική στην Δυτική Ιατρική.

Η πρακτική της μεταμόσχευσης οργάνων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιατρικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα που έχει προσφέρει νέα ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας. Την ίδια στιγμή ωστόσο έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αυστηρότερη εφαρμογή ηθικών κανόνων, ώστε να εξασφαλίζεται η συναίνεση των δωρητών και η τήρηση συγκεκριμένων προϋποθέσεων για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Αυτό, δυστυχώς, είναι κάτι άγνωστο στην Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Οργανισμός DAFOH είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επί 15 χρόνια ερευνά το ανήθικο σύστημα μεταμοσχεύσεων της Κίνας, του οποίου θύματα είναι κυρίως κρατούμενοι συνείδησης. Τον Ιούνιο του 2019, Ανεξάρτητο Δικαστήριο στο Λονδίνο (https://www.youtube.com/watch?v=9vqe55edUKk) εξέτασε σωρεία μαρτυριών και στοιχείων εκδίδοντας την απόφαση ότι πρόκειται για «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», χαρακτηρίζοντας το Kινεζικό κράτος «εγκληματικό».

Θα αναλύσουμε τη σχέση μεταξύ της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων, της επιδημίας SARS (2003) και της πανδημίας Covid-19 (2020), που έχουν κοινό παρονομαστή την παρόμοια στρατηγική προπαγάνδας και εξαπάτησης από την πλευρά της Κίνας, η οποία μεθοδευμένα επέφερε και οικονομικές επιπτώσεις.

Το Κινεζικό καθεστώς κερδοσκοπεί με τις συμφορές των άλλων. Ενεργεί με δόλιους, υπόγειους και πλάγιους τρόπους για να διεισδύσει στις υπό ανάγκη χώρες ώστε να κυριαρχήσει και να επιβάλει την ιδιοτελή πολιτική του με αποτέλεσμα καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Η ηθική και η διαφάνεια σε κάθε συνεργασία και σε κάθε τομέα, όπως στην υγεία, στο εμπόριο, αλλά και στον πολιτισμό, είναι η απαραίτητη βάση για την επιτυχημένη πορεία τους και την μακρόπνοη προοπτική τους. Είναι το θεμέλιο για μελλοντική ειρήνη και ευημερία.

Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ελλάδας εάν απομακρυνόταν από ένα καθεστώς που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Μήπως είναι η ώρα να το αναλογιστούμε σοβαρά; Ποιες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες;

Οι ειδικοί του διαδικτυακού σεμιναρίου που θα συμμετάσχουν σε ζωντανή συζήτηση θα διερευνήσουν αυτά και άλλα ερωτήματα και θα προτείνουν λύσεις και περαιτέρω ενέργειες.
________________________________________________

Ο DAFOH βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο κοινωνικής ευθύνης «Mother Teresa Memorial Award for Social Justice» και προτάθηκε δύο φορές για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2016 και το 2017.
 • Έναρξη (Το σεμινάριο ξεκινά στις 20:00 ακριβώς).
 • Ομιλίες
 • Ερωτήσεις και Απαντήσεις
 • 1621288290-3b94832b3bf90fcb
  Κατερίνα Αγγελακοπούλου
  Ιατρός, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ρώμης, Αντιπρόεδρος του DAFOH Ιταλίας.
  Ο οργανισμός «Γιατροί κατά της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων» αποσκοπεί στο να παρέχει στην ιατρική κοινότητα, αντικειμενικά ευρύματα πάνω στην ανήθικη και παράνομη συγκομιδή οργάνων.
  Η εξαναγκαστική συγκομιδή οργάνων, δηλαδή η αφαίρεση οργάνων από έναν δότη χωρίς την ελεύθερη βούληση και εθελοντική συγκατάθεσή του, θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και γενικότερα απειλή για την ιατρική επιστήμη.
 • 1621440736-1ba17f5474f5b0b2
  Καλλιόπη Κηπουρίδου
  Δρ. Νομικής-ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
  Η Καλλιόπη Κηπουρίδου είναι διδάκτορας Νομικών Επιστημών, μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Επιστημονική Συνεργάτιδα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Είναι μέλος του Ομίλου Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής και συνεργαζόμενο μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής. Από το 2018 είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
 • 1621288296-60ae64f8a9d2d1c5
  Gina Sturdza (Τζίνα Στούρτζα)
  Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο DAFOH
  Η κα Gina Sturdza έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε διάφορες ηγετικές θέσεις στον καναδικό χρηματοπιστωτικό τομέα.
  Είναι η μεταφράστρια των βιβλίων «Αιματηρή συγκομιδή: Συγκομιδή οργάνων των ασκούμενων Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα», «Κρατικά όργανα - Κατάχρηση μεταμοσχεύσεων στην Κίνα» και «Η σφαγή» στην ρουμανική γλώσσα.
 • 1621288294-fe74c1c6a743e608
  Ζαφείρης Γεωργόπουλος
  Εκδότης της Ελληνικής Epoch Times (διαδικτυακή έκδοση)
  Η εφημερίδα Epoch Times ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το έτος 2000 ως απάντηση στην κομμουνιστική καταστολή και λογοκρισία στην Κίνα.
  Οι ιδρυτές της, Κινέζοι κάτοικοι Αμερικής οι οποίοι αφότου δραπέτευσαν και ξέφυγαν από το ολοκληρωτικό και ελεγχόμενο από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα περιβάλλον της Κίνας, θέλησαν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο μέσο μαζικής ενημέρωσης που να προσφέρει στον κόσμο αληθινή, έγκυρη και μη λογοκριμένη πληροφόρηση, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση στην Κίνα.
 • 1621288292-fe8a00b7b746a183
  Έφη Γκανά
  Συντονίστρια