Special Offer: Get 50% off your first 2 months when you do one of the following
Personalized offer codes will be given in each session

Masterclass Darmkanker

dinsdag, 08/03/2022 · 19:00 · Amsterdam
Over dit online event

Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Tijdens dit webinar krijg je veel informatie over Darmkanker, medisch specialisten en een patiënt zijn aan het woord. Dit webinar is geaccrediteerd voor huisartsen en praktijkondersteuners somatiek.

Sprekers:

Jeroen Jansen, Medisch Directeur PoliDirect en MDL arts
Clemens Bolwerk, MDL arts PoliDirect
Harry Keusters, Schrijver/Journalist
David Zimmerman, colorectaal chirurg ETZ

Programma:

Inleiding
Darmkanker algemeen
Patiëntverhaal
Behandeling endeldarmkanker
Bevolkingonderzoek naar dikkedarmkanker

Het programma is geaccrediteerd voor 1 punt door: ABC1 Cluster 1 voor huisartsen en NVvPO voor praktijkondersteuners.

Informatie vooraf:

- U kunt uw vragen stellen via de privé-chat. We proberen zoveel mogelijk vragen te behandelen.
- Na afloop van het Webinar wordt u automatisch doorgeleid naar de evaluatie en post-toets. Het maken van de posttoets is een vereiste voor het ontvangen van de accreditatie.
- Het is ook mogelijk om een certificaat van deelname aan te vragen. Graag met vermelding van naam, praktijkgegevens en geboortedatum. Email naar: academie@polidirect.nl

Wie kan bekijken: Iedereen
Prijs: Gratis
Sprekers
Webinar hosting presenter
MDL arts en medisch directeur PoliDirect
BIG: 39051656901
De Maag-, darm-, levergeneeskunde zoals ik die mag bedrijven vind ik een pracht vak. Als MDL-arts in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam behandel en begeleid ik mensen met chronische ontstekingen van de darmen met complexere endoscopische behandelingen. Bij PoliDirect ligt de nadruk veel meer op het sociale aspect, hier heb ik heel direct contact met patiënten en huisartsen en dat maakt het voor mij extra persoonlijk. Ik ben opgeleid in het AMC en het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.
Webinar hosting presenter
MDL-arts
BIG: 19020113201
Dr. Bolwerk is sinds 1994 verbonden geweest aan het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft als Maag-darm-lever specialist met als speciale interesse en specialiteit inflammatoire darmziekten (IBD). Hij is opgeleid in het AMC in Amsterdam als internist en als maag-darm-lever specialist.
Webinar hosting presenter
Colorectaal Chirurg
BIG-registratie: 39059833001
Na in Rotterdam geneeskunde te hebben gestudeerd (Cum Laude) ben ik opgeleid tot algemeen chirurg in de regio Rotterdam (Erasmus MC) en Delft (Reinier de Graaf Gasthuis). Al vroeg was ik geïnteresseerd in de chirurgische behandelingen van goed- en kwaadaardige aandoeningen van de dikke darm en endeldarm.
Ik promoveerde dan ook al in 2003 op de behandeling van fistels bij de anus. Later heb ik me verder gespecialiseerd in de Colorectale Chirurgie. Hiertoe volgde ik stages in London (University College Hospital) en ben ik verder opgeleid in Utrecht (Diakonessenhuis Utrecht, Darmcentrum Midden Nederland). In 2010 legde ik het Europees examen ‘coloproctologie’ af.
In 2011 ben ik naar Tilburg gekomen. Ik werkte in beide Tilburgse ziekenhuizen en mijn specifieke opdracht was om samen met collega Langenhoff de minimaal invasieve chirurgie in Tilburg verder uit te breiden. Dit is goed gelukt, inmiddels is Tilburg een van de grootste centra voor de behandeling van dikke darm- en endeldarmkanker van Nederland en mogen onze resultaten zeer goed genoemd worden!
Het vakgebied is momenteel erg in ontwikkeling. We passen sinds enkele jaren in Tilburg met veel succes de modernste methoden toe en zijn erg trots op onze resultaten. We zien deze vorm van chirurgie als een teamsport en we zijn ontzettend tevreden over de manier waarop onze hele organisatie meewerkt aan het behalen van een zo goed mogelijk resultaat voor de patiënt!
In mijn streven naar continue verbetering van onze kwaliteit van zorg heb ik studiereizen gemaakt naar een aantal grote klinieken in Japan, Amerika, Italië en Engeland. Ik ben ervan overtuigd dat deze ‘kijkjes in andermans keuken’ bijdragen aan ons leerproces.
Webinar hosting presenter
Ex-patiënt, Journalist, Schrijver
Ik ben 61 jaar oud en sinds ik in 2013 endeldarmkanker kreeg, probeer ik patiënten te ondersteunen met mijn eigen ervaringen met deze ziekte en de behandelingen. Ik heb destijds heb een experimentele behandeling ondergaan en ben – gelukkig – weer helemaal gezond. Daarover heb ik een boek geschreven: Nooduitgang (2014).
In oktober 2019 verscheen mijn tweede boek over endeldarmkanker: “Dom geluk vette pech“. In de loop van jaren ben ik me namelijk gaan realiseren dat mijn successtory ‘Nooduitgang’ maar een gedeelte van het verhaal vertelt van de nare ziekte endeldarmkanker. En daarom heb ik in mijn tweede boek een breed scala aan ervaringen van lotgenoten gebundeld. Om patiënten beter voor te kunnen bereiden op de moeilijke keuzes die vaak tijdens een behandeltraject gemaakt moeten worden.
Aanbevolen...