Registreren
Je volledige naam*
E-mailadres*
Organisatie*
Functie*
We gebruiken BigMarker als ons webinarplatform. Door op Registeren te klikken, erken je dat de door jou verstrekte informatie wordt overgedragen aan BigMarker-verwerking in overeenstemming met hun Servicevoorwaarden en Privacybeleid.
In februari, maart, april en mei 2023 staat een nieuwe reeks webinars gepland met als hoofdthema leesbevordering. Skillsdojo biedt verschillende missies op het gebied van leesbevordering. In de webinars zullen we per keer een ander facet van leesbevordering behandelen, samen met een missie die zowel helpt met taalverwerking als spelenderwijs zorgt voor meer leesplezier.

Masterclass Leesbevordering deel 4: Echt?… Of Fake?

In deze serie gaan kinderen aan de slag met nepnieuws. Met behulp van de stap voor stap instructie- en uitlegvideo’s ontdekken ze wat nepnieuws is, hoe ze zelf met nepnieuws in aanraking kunnen komen en waarom mensen nepnieuws verspreiden. Ze passen de nieuwe kennis direct toe bij het ontwerpen en maken van een nepnieuwsbericht.

Skillsdojo en leesbevordering
De missies staan in verbinding met boeken, verhalen, verhaallijnen, strips en het nieuws. Iedere missie biedt de mogelijkheid om een of meer van deze items aandacht te geven in aanloop naar de uitvoering van de missie. Dit kan variëren van het bekijken van (prenten)boeken naar de opbouw van verhaallijnen, hoe achtergronden en illustraties kunnen worden vormgegeven, evenals het bekijken en ervaren wat een interactief verhaal is tot het lezen van teksten en nieuwsberichten om echt- en fakenieuws te onderscheiden.

Sleutelwoorden van Skillsdojo zijn integratie met basisvakken, spelenderwijs en praktisch. Na het volgen van de webinar kan jij meteen lekker met je klas aan de slag.

Deelname is gratis!
1621418083-eccaf56d4acfd1da
Oprichter Skillsdojo
Deel