Om Detta Webbseminarium
Social commerce - ett välbekant begrepp men en ack så outnyttjad möjlighet.

Att nästan hälften av jordens befolkning numera är aktiva användare av sociala medier är ett faktum. Dessutom vet vi att nästan hälften av alla internetanvändare använder sociala medier som sökmotor inför ett köp. Trots detta spenderas knappt en tiondel av den globala marknadsföringsbudgeten på plattformarna. Så hur ser du till att ligga steget före genom att inkludera social commerce i din mediamix?

E-handel och sociala medier har länge hållit ihop och det har nog inte undgått någon att sociala medier är ett extremt effektivt sätt att driva trafik till produkter som redan har engagerat målgruppen. Men det handlar också om att skapa en friktionsfri väg mellan din instagram-annons och det faktiska köpet på din webbplats.

Så hur formar du en sömlös köpprocess med sociala medier i din mediamix? Och vilka plattformar är mest effektiva när det gäller att flytta kunden framåt i köpresan?

Just detta och lite till kommer vi beröra i dagens webinar med fokus på tillväxt och lönsamhet via social commerce, välkommen!
Agenda
 • Kundresan - från varumärkeskännedom till lojala köpare
 • Funktioner, plattformar och format för social commerce
 • Synergin mellan influencers, varumärke och annonsering
 • Tips och trix kring målgrupper, optimering och innehåll för maximal försäljning
 • Attribution - Sök, social och webb som fotbollslag
Presentatörer
 • 1591708594-a3c4d3184d903321
  Pauline Wallander
  Digital strateg på SocialView
  Pauline Wallander är senior strateg på tillväxt- och entreprenörsprisade byrån SocialView. Med sin spetskompetens och breda erfarenhet inom digitala kundresor som långsiktigt påverkar kundbeteenden har Pauline sedan sociala mediernas stora Big Bang hjälpt både svenska, nordiska och globala företag med sin tillväxt och lönsamhet via affärsdriven marknadsföring i sociala medier.
 • 1587928270-8e9c55525c82e605
  SocialView Agency
  Stockholm HQ
  Via en stark passion för kundupplevelse och försäljning grundades SocialView med ambitionen att skapa tillväxt och lönsamhet i en digital värld fylld av affärsmöjligheter. Genom vår breda erfarenhet inom beteendevetenskap, kreativitet och data har vi blivit ledande inom affärsdriven digital marknadsföring med hjärtat i sociala medier.